Intermezzo

2009.12.07. 18:06

Az előző bejegyzésben megemlített Jókai-bableves éttermi félreértelmezése indított minket arra, hogy leközöljük az eredeti elkészítési módját. Fogadjátok szeretettel!

Vegyünk egy szép darab füstölt csülköt és áztassuk ki alaposan, majd annyi vízben, amennyi ellepi, főzzük puhára. Ezt célszerű az előző napon elvégezni. A kihűlt lé tetejéről szedjük le a zsírt és ezen finoman pirítsunk hagymát, később tegyük rá a felkarikázott sárgarépát, zellert és fehérrépát és pároljuk tovább. Amikor elpárolgott a leve, akkor mehet rá egy kiskanál őrölt pirospaprika. Ehhez tegyük az előzőleg egy éjszakán keresztül áztatott tarkababot és a csülök főzővizét. Vegyünk egy szál jó minőségű füstölt kolbászt, karikázzuk fel és zsiradék nélkül süssük meg. A kolbászból kisült zsiradékkal készítsünk rántást és a kész levesünket vékonyan rántsuk be. A csülökhúst kockázzuk fel és erre merjük a kész levest. A tejföl kihagyhatatlan! A petrezselyem díszíti levesünket és remek ízt is kölcsönöz neki!

Természetesen ne feledkezzünk meg a fűszerekről sem, jót tesz neki egy-két babérlevél, némi bors, ízlés szerint savanyíthatjuk tovább ecettel is... bár a fene tudja :))

A bejegyzés trackback címe:

https://tapoldat.blog.hu/api/trackback/id/tr471580988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása